Projecten

Je bent eigenaar van een terrein en je wil hier zelf Europese natuurdoelen realiseren? Dat kan! De Vlaamse overheid helpt je graag met volgende subsidies en instrumenten. Ook hier vind je informatie over actie op het terrein.

Wil je meer informatie? Neem contact op met je relatiebeheerder >

Projectsubsidie Soorten 2023

De soortenbeschermingsprogramma’s (SBP) van de Vlaamse overheid moeten ervoor zorgen dat bepaalde diersoorten zich helemaal thuis voelen in onze natuur. Met de Projectsubsidie Soorten wil Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir samen met het Agentschap voor Natuur en Bos concrete initiatieven stimuleren die bijdragen aan de realisatie van zulke soortenbeschermingsprogramma’s. Particulieren, ondernemers en lokale besturen kunnen bij Natuur en Bos hun projectidee indienen.

Oproep Projectsubsidies Natuur 2023

Ook dit jaar kijken we vol ongeduld uit naar voorstellen van geïnteresseerde particulieren, privaatrechtelijke personen en besturen in Vlaanderen. Projecten die we graag ondersteunen met projectsubsidies.

Projectsubsidie Soorten 2022 - Acht projecten geselecteerd

Het Agentschap voor Natuur en Bos lanceerde in januari 2022 voor de tweede keer op rij een oproep voor Projectsubsidies Soorten. Doel van deze subsidie is om concrete initiatieven te stimuleren die hoofdzakelijk een bijdrage leveren aan een aantal soortenbeschermingsprogramma’s. Er werden acht projecten geselecteerd die zullen bijdragen aan het leefgebied van kamsalamander, vleermuizen, weidevogels, hazelmuis, patrijs en andere akkervogels. In totaal gaat dit om net iets meer dan 100.000 euro.

Projectsubsidies Natuur 2022

Dat de oproep intussen een vaste waarde is geworden in het aanbod van Natuur en Bos mag blijken uit het aantal geselecteerde projecten. Niet minder dan 46 projecten zullen unieke Vlaamse topnatuur creëren en beschermen. In totaal gaat het om maar liefst 10,7 miljoen euro, waarvan 3,99 miljoen naar 24 ‘nattenatuurprojecten’ gaat.

Projectsubsidies Natuur 2021

Dat de oproep ondertussen een vaste waarde is geworden in het aanbod van Natuur en Bos mag blijken uit het aantal geselecteerde projecten. Niet minder dan 61 projecten zullen unieke Vlaamse topnatuur creëren en beschermen. In totaal gaat het om maar liefst 6,2 miljoen euro.

Projectsubsidie Soorten 2021 - negen projecten geselecteerd

Natuur en Bos lanceerde begin 2021 voor het eerst een oproep voor Projectsubsidies Soorten. Doel van deze subsidie is om concrete initiatieven te stimuleren die hoofdzakelijk een bijdrage leveren aan een aantal soortenbeschermingsprogramma’s. Er werden negen projecten geselecteerd die zullen bijdragen aan het leefgebied van kamsalamander, vleermuizen, vliegend hert en patrijs en andere akkervogels. In totaal gaat dit om net geen 100.000 euro.

Ontdek Natura 2000 per fiets (en andere activiteiten)

HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei - vanaf 20 juni

Onder het motto ‘De natuur is jarig, kom uit je kot en ontdek onze topnatuur bij jou in te buurt’ organiseren de projectpartners van LIFE BNIP allerlei activiteiten.

Projectsubsidies Natuur 2020

Er werden niet minder dan 40 projecten geselecteerd die unieke Vlaamse topnatuur zullen creëren en beschermen. In totaal gaat het om 3,7 miljoen euro.

Oproep Projectsubsidies Natuur 2020 - geef je natuurproject een stevig duwtje vooruit

Aan het broeden op een natuurproject? Versterk de natuur en vraag je projectsubsidie aan. Ook dit jaar kijken we vol ongeduld uit naar voorstellen van geïnteresseerde particulieren, privaatrechtelijke personen en besturen in Vlaanderen. Projecten die we graag ondersteunen met projectsubsidies.

Pagina's