Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Projectsubsidies Natuur 2022

Het Agentschap voor Natuur en Bos lanceerde in januari 2022 opnieuw een oproep voor Projectsubsidies Natuur. Doel is om initiatieven te stimuleren die hoofdzakelijk een bijdrage leveren aan de Europese natuurdoelen of de natuurkwaliteit verhogen binnen het kader van een goedgekeurd beheerplan. Voor het tweede jaar op rij konden ook projecten ondersteund worden die inzetten op het realiseren van ‘natte natuur’, de uitvoering van de Blue Deal die binnen de Vlaamse Regering afgesproken werd.

Dat de oproep intussen een vaste waarde is geworden in het aanbod van Natuur en Bos mag blijken uit het aantal geselecteerde projecten. Niet minder dan 46 projecten zullen unieke Vlaamse topnatuur creëren en beschermen. In totaal gaat het om maar liefst 10,7 miljoen euro, waarvan 3,99 miljoen naar 24 ‘nattenatuurprojecten’ gaat. 

De projecten liggen verspreid over heel Vlaanderen en worden uitgevoerd door verschillende verenigingen, maar ook door lokale overheden of privé-eigenaars die bijna een kwart van de geselecteerde projecten zullen realiseren.

Binnenkort kan je hier ook een beknopte beschrijving van elk project terugvinden.

De projectvoorwaarden van deze afgesloten oproep 2022 nog een keer raadplegen? Dat doe je hier.