Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

2B Connect: meer biodiversiteit op bedrijventerreinen

Bedrijfsterreinen met bloeiende bloemen, bomenrijen voor vogels en vleermuizen, waterbuffers waar salamanders zich thuis voelen,… Daar gaan we voor! Deze terreinen vormen een groene stapsteen in het landschap, maar bieden ook aan het bedrijf zelf, werknemers, recreanten en omwonenden heel wat voordelen. 2B Connect vergroent terreinen, leidt adviseurs op, onderzoekt en verspreidt kennis en goede voorbeelden!

Stel je even een bedrijventerrein voor, met grote en middelgrote ondernemingen, wegen, parkeerplaatsen,… Denk er nu ook bermen bij vol bloeiende bloemen, hagen van waaruit je vogels kan horen tsjilpen, bomen die de verbinding maken met een nabijgelegen bos, waterbuffers die een plekje bieden aan salamanders en libellen, klanten, werknemers en recreanten die genieten van het groen in deze omgeving. Dit beeld wil 2B Connect realiseren.

Negentien partners zetten zich tot januari 2019 samen in voor meer biodiversiteit op bedrijventerreinen in de grensregio België – Nederland onder de noemer ‘2B Connect’.