Recreatie

Hageven

In het Hageven kan je genieten van een gevarieerd landschap. Vertrek vanaf het bezoekerscentrum De Wulp en kies uit 3 wandelingen: het Hubert Lehaenpad, het Hagevenpad en het Tweelandenpad. Tevens is er een grensoverschrijdende wandeling in de dommelvallei is de 16 km lange Smokkelaarsroute

In de Warmbeekvallei heb je ook verschillende mogelijkheden. Bezoek zeker de Achelse Kluis en proef de lokaal gebrouwen Achel-trappist. Je kan kiezen voor 7 trappistenwandelingen in de mooie natuur- en bosgebieden van Hamont-Achel.

Kolisbos is een mooi dennenbos ten zuiden van St-Huibrechts-Lille (Neerpelt). Je kan het bos bezoeken vanaf speeltuin de Bosuil. Er zijn 3 wandelingen.

Vertrekkend vanuit het Wateringhuis heb je de keuze uit 2 wandelingen door de Watering Kolonie Lommel.

Te bezoeken gebieden:

Vallei van de Abeek

Kempen~Broek is goed voorzien van bewegwijzerde routes voor wandelaars, fietsers, ruiters, menners en mountainbikers. Bezienswaardig zijn de dotterbloemgeel-kleurende elzenbroekbossen in de vallei van de Abeek

De nieuwe moerasgebieden aan het Smeetshof kunnen bezocht worden via 5 wandelroutes. Vogels spotten kan dan weer in het libellenrijkste gebied in Sint-Maartensheide via 3 wandelroutes.

Ook om te struinen door de moerasbossen van het Stamprooierbroek en uit te waaien in het uitgestrekt weidevogelgebied in het ’t Hasselterbroek zijn een viertal wandelingen beschikbaar. De 35ha vijvers met zeldzame planten en libellen in De Zig kan via 4 wandelingen vanaf de parking Doorslagstraat te Kinrooi.
 
Te bezoeken gebieden:

 

 Itterbeek

De Tösch verrast door zijn wilde karakter terwijl in het gebied Langeren de akkers, weilanden en kleine landschapselementen zorgen voor een pittoresk kader. Wandelingen vanaf parking Moskou, einde Grotlaan, Maaseik of parking Kasteel Wurfeld, Kapelweg 60, Maaseik.

In Bergerven worden vogelliefhebbers getrakteerd op fantastisch uitzicht in de vogelkijkhut. Wandelingen vanaf parking Kapel van de Weerstand, Brugstraat, Rotem.

Te bezoeken gebieden:

Kobe Janssen
Agentschap voor Natuur en Bos