Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Over Natura 2000

De natuur in topconditie houden in heel Europa, dat is het doel van Natura 2000. Daarom zal ook Vlaanderen stap voor stap waardevolle planten en dieren, en hun leefgebieden, beschermen en waar nodig ontwikkelen en herstellen. De streefdatum om alle natuurdoelen te realiseren is 2050.

Wat is Natura 2000?

Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuur. Dat netwerk beschermt waardevolle natuur van Europees belang. Die natuur levert voordelen op voor de mens, zoals zuiver water, frisse lucht, een buffer tegen klimaatverandering en ruimte voor recreatie, sport en ontspanning. Ook in Vlaanderen zijn Natura 2000-gebieden afgebakend. We noemen die de speciale beschermingszones.

Beleid in Vlaanderen

Hoe wordt Natura 2000 toegepast in Vlaanderen? Hoe worden de gebieden afgebakend? Hoe worden de natuurdoelen vastgelegd en gerealiseerd? En hoe wordt dit alles ten slotte geƫvalueerd?

Wonen, werken & genieten van Natura 2000

Al wie woont of werkt in Natura 2000 -gebied leest best deze nuttige tips. En uiteraard kun je volop genieten van de prachtige Natura 2000-natuur in Vlaanderen dankzij de vele recreatiemogelijkheden.

Communicatietools

Het is belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van het bestaan en de werking van Natura 2000 . Daarom bieden we enkele communicatiemiddelen aan zodat iedereen die werkt rond Natura 2000 dit kan uitleggen aan het brede en/of een meer gespecialiseerd publiek. Van presentaties, over handige infoposters tot filmpjes.