Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Recreatie

Molenbeemd-Klein Membruggen

Het kalverpad. Haspengouw op zijn best! Mooie vergezichten, ongerepte natuur en vierkantshoeves. In het voorjaar is de bloesemperiode een extra troef. De wandeling is bewegwijzerd, zie de bordjes met het 'kalfje'. Er zijn enkele passages waar het erg drassig kan zijn (beemden). Aangepast schoeisel is aangeraden.

Vallei van de Nieuwzouw te Bilzen

Motmolen te Bilzen. De Motmolen ligt ten zuidoosten van het centrum van Bilzen. De terreinen liggen langs de Demer, bij de monding van de Nieuw-Zouw. Dit beekje stroomt vanaf de landcommanderij Alden Biesen door de vallei tot aan de Motmolen.

De Kevie

De Kevie, de goed bewaarde "kelder" van Haspengouw, ligt vlakbij Tongeren. In dit kloppend hart van de oostelijke Jeker liggen vier natuurgebieden bij elkaar: Beemden, Hardel, Kevie en Groot Meers. Ga op zoek naar de bever en beleef de bloemenpracht. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk.

Pomperik – Dorpsbemden

De sierlijke vijvers langs de Dautebeek zijn het visitekaartje van de Dauteweyers. De Dauteweyers vormen het ideale decor voor één van de zeldzaamste amfibieën in ons land: de boomkikker. Er zijn verschillende wandelingen mogelijk.

 

Te bezoeken gebieden:

Bart Tessens
Agentschap voor Natuur en Bos