Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Recreatie

De charmante dorpjes en het glooiende, zeer afwisselende landschap met de mooiste vergezichten maken van de Voerstreek de mooiste Vlaamse wandel- en fietsregio. Het bewegwijzerde wandelnetwerk is goed voor zo’n 125 kilometer stapplezier. De ‘bronnenwandeling’ is volgens Vlaanderen Vakantieland de mooiste wandeling.

Aanraders voor natuurliefhebbers zijn ook: Kasteeldomein Altenbroek: Bovenhoutwandeling (5,3 km), Aardgasnatuurwandeling Altenbroek (Noordalwandeling) (5 km) een aandrader. Daarnaast zijn er nog 2 wandelingen, de wandeling door het Vrouwenbos en de Veursvallei en de wandeling met een stiltegids in het Stiltegebied Hoogbos-Snauwenberg

Gezinnen met kinderen kunnen volgende wandelingen combineren met een natuurspel. Haal de wandelkaarten af bij Toerisme Voeren: op de kaart staat een gedetailleerde wandelroute met uitleg en illustraties in verband met wetenswaardigheden, kleine landschapselementen, fauna en flora enzovoort. Op de keerzijde vind je een ganzenbordspel met quiz. De bovenhoutwandeling, de veursboswandeling, de alserboswandeling en de noordalwandeling.

 

Te bezoeken gebieden:

Bart Tessens
Agentschap voor Natuur en Bos