Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Projectsubsidies Natuur 2021

Natuur en Bos lanceerde in januari 2021 voor het tiende jaar op rij de oproep voor Projectsubsidies Natuur. Doel is om concrete initiatieven te stimuleren die hoofdzakelijk een bijdrage leveren aan de Europese natuurdoelen of aan investeringen in het kader van een goedgekeurd beheerplan. Nieuw dit jaar is dat binnen het kader van de Europese Natuurdoelen of investeringen in het kader van een goedgekeurd beheerplan, ook projecten ondersteund worden die inzetten op het realiseren van ‘natte natuur’. Hiermee wordt uitvoering gegeven aan de Blue Deal die binnen de Vlaamse Regering afgesproken werd.

Dat de oproep ondertussen een vaste waarde is geworden in het aanbod van Natuur en Bos mag blijken uit het aantal geselecteerde projecten. Niet minder dan 61 projecten zullen unieke Vlaamse topnatuur creëren en beschermen. In totaal gaat het om maar liefst 6,2 miljoen euro.

De projecten liggen verspreid over heel Vlaanderen en worden uitgevoerd door verschillende verenigingen maar ook door lokale overheden of privé-eigenaars die net iets meer dan een kwart van de geselecteerde projecten zullen realiseren.

Daarnaast kan je hier binnenkort ook een beknopte beschrijving per project terugvinden.

De projectvoorwaarden van deze afgesloten oproep 2021 nog een keer raadplegen? Dat doe je hier.