Hyacintenfestival

28-03-2017

Binnenkort is het zover, dan kleurt het Hallerbos weer paars van de wilde hyacinten. Ze verspreiden ook een zalige geur. Een lust voor de zintuigen. Dat zorgt elk voorjaar voor een gezellige festivaldrukte die we in goede banen moeten leiden, want wilde hyacinten zijn heel kwetsbaar.

Het Hallerbos is dé plek in Vlaanderen met de grootste oppervlakte aan wilde hyacinten. Van heinde en ver komen toeristen dit pimpelpaarse schouwspel bewonderen. Maar door die jaarlijkse drukte wordt het bloementapijt steeds kleiner. Blijf dus zeker op de paden, zodat we nog lang van deze bloemen kunnen genieten. Volg het hyacintenfestival op de voet .

Geniet je liever in stilte? Bezoek dan onze andere natuurgebieden met paarse voorjaarstapijten. In Oost-Vlaanderen vind je volop wilde hyacinten in de oude bossen van de Vlaamse Ardennen, in het Muziekbos (Ronse), het Neigembos (Ninove), het Brakelbos (Brakel), het Koppenbergbos (Oudenaarde/Maarkedal), de Hotond-Scherpenberg (Ronse), op de Bosberg/Raspaillebos (Geraardsbergen) en Bos Ter Rijst (Maarkedal). In West-Vlaanderen vind je veel paarse bloemen op de Rodeberg en het Hellegatbos (Westouter), in het Helleketelbos (Poperinge) en op de top van de Kemmelberg (Kemmel).

Ruth Brillens en Rik Dewulf maakten een prachtig educatief verhaal, prentenboek en lespakket over de hyacinten in het Hallerbos. Leerkrachten van de 2de kleuterklas t.e.m. het 3de leerjaar kunnen met 'Het Bloebelletjesbos' aan de slag om het Hallerbos beter te leren kennen, als aanzet van een lessenreeks of als voorbereiding van een bezoek. Je kan ‘Het Bloebelletjesbos’ gratis bestellen - en binnenkort downloaden - via de website van planboommarter.

Tom Linster fotografeerde het Hallerbos in volle glorie.